Russisch leren... met plezier!

De lessen

De lessen Russisch bij taleninstituut Russisch-in-Rusland worden verzorgd door gediplomeerde docenten “Russisch leren als vreemde taal”, oftewel “RKI”. Russisch-in-Rusland heeft daarbij de docenten geselecteerd op pedagogische kwaliteiten. Juist vanwege de hoge intensiteit van de cursussen en het feit dat de taal moeilijk is, is het belangrijk dat docenten over een breed arsenaal aan middelen en technieken beschikken om de cursist blijvend gemotiveerd en geconcentreerd te houden.

De docenten van Russisch-in-Rusland houden zich naast het lesgeven ook bezig met het ontwikkelen van leermethodes en het doen van wetenschappelijk onderzoek. De leermethoden die op beginnersniveau in de Russische lessen gebruikt worden zijn “Perwye Shagi”, “Poekhali”, “Russkoe Slovo” en “Zhyli Byli”. Op de andere leerniveaus wordt afhankelijk van de doelstellingen van de cursisten, de reeds aanwezige kennis, en de inschatting van de docent voor een, of een combinatie, van de beschikbare methoden gekozen. Er wordt tevens gebruik gemaakt van door onze eigen docenten ontwikkeld lesmateriaal.

Leren in het land zelf

Het leren van een taal gaat vele malen sneller in het land zelf. Ook als u het leslokaal uitstapt gaat de les gewoon door. Examens in elke winkel, in het openbaar vervoer, bij een museum-bezoek en tijdens een diner in een restaurant!

De klank-structuur van het Russisch is ingewikkeld. In Nederland/Vlaanderen worden we weinig met de Russische taal geconfronteerd. Het is belangrijk dat ons gehoor “eraan went”. Daarvoor is “onderdompeling” de beste methode.

Henky de Vries (studieleider Russisch, ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen, Utrecht):

“Wij vinden het belangrijk dat onze studenten minstens eenmaal per studie, bij voorkeur eenmaal per jaar, op cursus gaan naar Rusland, zodat ze zich kunnen onderdompelen in de Russische taal. Daar zullen ze in 2 tot 4 weken veel meer leren dan dat wij ze kunnen aanbieden in de korte tijd dat wij ze hebben.“

Duke Meijman (docente Russisch, HEBO Den Haag, mede-auteur leermethode “Pasport v Rossiju”):

“Russisch, zeker als het om spreekvaardigheid gaat, kan het best aangeleerd worden in het land waar de taal gesproken wordt.” 

“Mijn ervaring met studenten is, dat de klanken die uit hun mond komen als erg vreemd worden ervaren. Die klanken blijven vreemd totdat zij meemaken dat mensen om hun heen ook dat soort klanken produceren. Dus moet je op zoek naar een omgeving waar het Russisch veelvuldig gehoord wordt, Rusland dus.”

Hoe moeilijk is het Russisch leren?

Russisch is geen Engels of Spaans. Met name in het begin is het Russisch leren moeilijk. Russisch lijkt niet op de bekende talen. Het cyrillisch alfabet en nieuwe woord-structuren leiden ertoe dat het even zwoegen is tijdens de start. Maar bent u  eenmaal opweg, dan zult u merken dat het leerproces steeds makkelijker en sneller gaat. De Russische taal is een logische taal. Daardoor is het Russisch voor iedereen met doorzettingsvermogen onder de knie te krijgen.

Onze taallessen zijn gericht op praktische toepasbaarheid, met de nadruk op spreekvaardigheid en luistervaardigheid. Het is van belang te beseffen, dat het kennen van de Russische grammatica juist dan zeer belangrijk is. Het is geen Duits, waar een verkeerd gekozen naamval nauwelijks opvalt. De structuur van de Russische taal vereist een basis-kennis van de grammatica. Dat geldt ook voor cursisten wiens doelstelling is “zich een beetje te kunnen redden”.

Cursussen & Prijzen

Groepscursus:

Intensiteit: 20 academische lesuren/week (1 academisch lesuur = 45 minuten)
Opzet: opvolgbare 2-weekse blokken, ieder corresponderend met bepaald niveau; zo kun je instromen op jouw niveau en bepalen of je 1 blok (2 weken) of meerdere blokken blijft. Lees de uitgebreide uitleg.
Startdata: afhankelijk van niveau (zie onder), verblijf van zaterdag-zaterdag; lessen van maandag-vrijdag
Niveaus: blok 1, 2, 3, 4, 5, 6
Duur: minimaal 1 blok (2 weken), maximaal 6 blokken (12 weken)


Individuele cursus
:

Intensiteit: 16, 20, 25, 34 academische lesuren/week (1 academisch lesuur = 45 minuten)
Startdata: iedere 2 weken (zie onder), verblijf van zaterdag-zaterdag; lessen van maandag-vrijdag
Duur: minimum 2 weken

Tarieven:

Pakketprijs: cursus + accommodatie
Eerste 2 weken Per extra week Studenten

korting

Toeslag

juli/augustus

Groepsles – 20 lesuren/week 795 €
(2 weken)
370 € 25 € / week 25 € / week
Individueel les – 16 lesuren/week 995 €
(2 weken)
470 € 25 € / week 25 € / week
Individueel les – 20 lesuren/week 1135 €
(2 weken)
535 € 30 € / week 25 € / week
Individueel les – 25 lesuren/week 1295 €
(2 weken)
620 € 40 € / week 25 € / week
Individueel les – 34 lesuren/week 1595 €
(2 weken)
770 € 50 € / week 25 € / week

Toeslagen

Bovenstaande pakketprijzen zijn inclusief een gedeelde kamer (met een andere cursist van hetzelfde geslacht). Voor andere opties geldt een toeslag:
– overnachten in een eigen kamer in het cursisten-verblijf, gedeeld sanitair: 19 €/nacht
– overnachten in een eigen kamer in het cursisten-verblijf,  eigen sanitair: 29 €/nacht
– overnachten in een gastgezin op basis van een eigen kamer, ontbijt en avondmaaltijd: 29 €/nacht
– overnachten in een studio, nabij leslokatie, beschikking over eigen sanitair, keuken, wasmachine, internet, 59 €/nacht

Andere diensten:
– visum support  (voor wie nog geen visum heeft: uitnodiging nodig om een visum aan te vragen + wettelijke registratie binnen 3 werkdagen na aankomst) – 50 € (bij verblijf t/m 4 weken), 95 € (bij verblijf meer dan 1 maand)
– airport transfer 15-30 € per transfer, prijs afhankelijk van hoe ritten cursisten te combineren zijn; (1 passagier = 30 € p.p., 2 passagiers = 20 € p.p., 3 passagiers = 15 € p.p.)
– extra individuele lessen – 22 €/lesuur
– groepsexcursie (middag) 10 € per excursie (in zomer, op zondag na aankomst)

Data

* Groepsles: 2 weekse-blokken zijn opvolgend: wie start in blok 1, kan 2 weken later verdergaan met blok 2, etc.

** Aankomst en vertrek op zaterdag. Lessen van maandag-vrijdag. Later aankomen is mogelijk (geen prijsreductie).

© Copyright - BLC Language Courses - Privacy Policy

Deze website gebruikt cookies. Lees meer in onze: privacy policy.

Voor een goed functionerende website, klikt u op cookies accepteren. U kunt uw keuze altijd wijzigen via de knop onderaan de pagina.